Dokonalá rastlina, ktorá rastie takmer všade. Lieči cukrovku, nádory aj vysoký krvný tlak. O ktorú rastlinu sa jedná?

0
(0)

Dalibor , 29. 07. 2024

Táto dokonalá bylina rastie takmer všade a ľudia ju poznajú ako morušu bielu. Je dokázané, že moruša je účinná pri liečbe nádorov, vysokého krvného tlaku, cukrovky a mnohých ďalších závažných ochorení.

Moruša biela

Moruša pochádza až z ďalekej Číny.
Počas koloniálneho obdobia bola táto rastlina introdukovaná do USA.
Mnohé rastliny nie sú známe pre svoje liečivé účinky jednoducho preto, že sú priemyselne spracované úplne iným spôsobom. Čo je aj prípad tejto byliny.
Touto rastlinou sa zvyčajne kŕmia priadky morušové. Plody tejto rastliny sú veľmi zdravé a užitočné pri mnohých ochoreniach vrátane cukrovky a nádorov.
Drevo tejto rastliny je veľmi pružné. Vyrábajú sa z neho tenisové rakety, hokejky, nábytok a dokonca aj lode.
Moruša biela sa skúmala pri liečbe cukrovky, vysokého cholesterolu, vysokého krvného tlaku, častého prechladnutia a jeho príznakov, bolesti svalov a kĺbov, ako je artritída, zápcha, závraty, zvonenie v ušiach, vypadávanie vlasov a predčasné šedivenie.


Ako to funguje?

Najdôležitejšie zlúčeniny nachádzajúce sa v moruši bielej sú podobné niektorým liekom používaným pri cukrovke 2. typu. Spomaľujú rozklad cukrov v čreve a umožňujú ich pomalšie vstrebávanie do krvi. To pomáha telu udržiavať hladinu cukru v krvi v požadovanom rozmedzí.


Čo obsahuje?

Moruša biela obsahuje organické kyseliny, veľa vitamínu C, karotén, pektín, vlákninu, invertný cukor, živicu... Tieto účinné látky pomáhajú pri angíne, liečia kašeľ, horúčku, hnačku, bolesti hlavy a zápaly. je tiež bohatá na antioxidanty a jej pravidelné užívanie môže výrazne znížiť hladinu cholesterolu v krvi a dlhodobo pomáha aj pri srdcových ochoreniach.


Vedecká štúdia

Štúdia vykonaná na texaskej univerzite zistila, že biele čučoriedky obsahujú resveratrol, prírodný fenol, ktorý je účinný v boji proti viacerým druhom rakoviny a srdcovým ochoreniam.
Biele moruše poskytujú množstvo zdravotných výhod, ale najväčšiu pozornosť vzbudila schopnosť rastliny znižovať hladinu cukru v krvi.
Existuje mnoho zdravotných problémov, ktoré vznikajú, keď naše telo spracováva príliš veľa cukru (obezita, cukrovka, zápaly). Ak prírodný prostriedok dokáže eliminovať nadbytok cukru v našom krvnom obehu, potom je to určite dôležitá správa.