Cuketové rezance recept

4.5
(37)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 45 minút
Tomáš, 20. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Cuketu dôkladne umyte, pretože ju budeme potrebovať so šupkou.
  • Rozrežte ho pozdĺžne na polovicu a potom ho namiesto noža nakrájajte škrabkou na zeleninu. Pomocou nej postupne oddeľujte tenké pásiky cukety, kým nepoužijete obe časti.
  • Očistite aj mrkvu a buď ju nakrájajte na tenké pásiky, alebo ju pomocou rovnakej škrabky rozdeľte na rezance.
  • Potom si pripravte panvicu, v ktorej zohrejete olivový olej.
  • Na panvicu pridajte cuketové rezance a za občasného miešania ich smažte asi minútu a pol.
  • Potom pridajte mrkvové rezance a restujte asi minútu a pol. Občas premiešajte.
  • Potom nakrájajte cesnak na veľmi tenké plátky a pridajte ho k zelenine.
  • Pridajte soľ, korenie a koriander. Všetko dôkladne premiešajte.
  • Potom panvicu prikryte pokrievkou a nechajte ju asi minútu stáť mimo sporáka, aby sa prejavili všetky chute.
  • Na záver môžete pokvapkať trochou citrónovej šťavy.