Domáce kondenzované mlieko za pár minút! Prírodné, voňavé a husté ... recept
- Jednoduché na prípravu
- 1 porcie
- 20 minút
Pre 1 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Všetky tri zložky zmiešajte v hrnci.
- Hrniec postavte na mierny oheň a miešajte, kým sa maslo a cukor nerozpustia. Keď zmes začne peniť, je to jasný signál, že sa začína variť.
- Zvýšte plameň, pokračujte vo varení a nezabudnite neustále miešať. Ak zmes začne príliš peniť, pomaly znížte plameň. Keď mliečna zmes stuhne, varte ju ešte presne 10 minút.
- Odstráňte hrniec zo sporáka a vložte ho do studenej vody. Tým sa kondenzované mlieko ochladí a zhustne.
- Nalejte ho do vhodnej nádoby na skladovanie. Je dôležité, aby bola uzavretá a umiestnená na suchom mieste v chladničke.