Domáce kondenzované mlieko za pár minút! Prírodné, voňavé a husté ... recept

3.6
(32)

  • Jednoduché na prípravu
  • 1 porcie
  • 20 minút
Tomáš, 21. 11. 2018

Pre 1 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Všetky tri zložky zmiešajte v hrnci.
  • Hrniec postavte na mierny oheň a miešajte, kým sa maslo a cukor nerozpustia. Keď zmes začne peniť, je to jasný signál, že sa začína variť.
  • Zvýšte plameň, pokračujte vo varení a nezabudnite neustále miešať. Ak zmes začne príliš peniť, pomaly znížte plameň. Keď mliečna zmes stuhne, varte ju ešte presne 10 minút.
  • Odstráňte hrniec zo sporáka a vložte ho do studenej vody. Tým sa kondenzované mlieko ochladí a zhustne.
  • Nalejte ho do vhodnej nádoby na skladovanie. Je dôležité, aby bola uzavretá a umiestnená na suchom mieste v chladničke.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minút
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor