Jemné kuracie prsia plnené špenátom a syrom recept
- Jednoduché na prípravu
- 6 porcií
- 60 minút
Pre 6 porcií
Ingrediencie
Postup prípravy
- Špenát orestujte na masle. Smažte, kým sa všetka voda nevytratí.
- Vtlačte cesnak, pridajte štipku muškátového orieška, soľ a korenie.
- Pridajte smotanu.
- Každú hruď rozrežte tak, aby vznikla kapsa. Každú kapsu naplňte špenátovou plnkou. Na plnku pridajte syr.
- Prsia osoľte.
- Každé cesto rozdeľte na dve časti. Z každej časti vytvorte obal na každé prsia. Okraje každého jednotlivého dielu cesta narežte na pásiky - ako vidíte na fotografii. Neprestrihávajte celú časť. Spodnú časť potrebujete celú. Prúžky prispôsobte veľkosti kuracích pŕs.
- Každé prsia zabaľte do pripraveného listového plášťa a zaistite spojením pásov.
- Pripravené prsia položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Potrite rozšľahaným vajcom a pečte pri teplote 200 stupňov približne 15-20 minút.