Oreo jahodový cheesecake recept
- stredne ťažká prípava
- 8 porcií
- 240 minút
Pre 8 porcií
Ingrediencie
Postup prípravy
- Rúru predhrejte na 250 stupňov.
- Polovicu sušienok vložte do kuchynského robota. Mixujte, kým sa nevytvoria omrvinky, pridajte rozpustené maslo a opäť mixujte, kým sa sušienky a maslo nespoja.
- Zmes rovnomerne rozotrite na plech na pečenie (najlepšie okrúhly), ktorý vyložte papierom.
- Pečte v rúre 5 minút, vyberte a nechajte vychladnúť.
- Jahody zmiešajte v hrnci s 1 PL cukru a 1 PL vody.
- Priveďte do varu, prikryte a varte 10 minút do mäkka. Občas premiešajte.
- Citrónovú šťavu zmiešajte s kukuričným škrobom a za stáleho miešania pridajte do jahodovej zmesi a varte ešte 1 minútu, kým zmes nezhustne.
- Jahodovú zmes vložte do kuchynského robota a rozmixujte do hladka.
- V kuchynskom robote vyšľahajte tvaroh, kyslú smotanu, zvyšný cukor, vanilkový extrakt a vajcia.
- Rozmixujte do hladka a rozotrite na pripravený korpus.
- Pridajte pripravenú jahodovú zmes a pečte pri teplote 180 stupňov 35 minút alebo kým sa koláč mierne neotrasie.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť na mriežke. Zvyšné sušienky rozdrvte a posypte nimi vrch koláča. Jemne pritlačte.
- Nechajte v chladničke stuhnúť (asi 3 hodiny).
- Odstráňte, nakrájajte tvarohový koláč a jedzte.