Oreo jahodový cheesecake recept

4.3
(39)

  • stredne ťažká prípava
  • 8 porcií
  • 240 minút
Tomáš, 19. 11. 2018

Pre 8 porcií

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Rúru predhrejte na 250 stupňov.
  • Polovicu sušienok vložte do kuchynského robota. Mixujte, kým sa nevytvoria omrvinky, pridajte rozpustené maslo a opäť mixujte, kým sa sušienky a maslo nespoja.
  • Zmes rovnomerne rozotrite na plech na pečenie (najlepšie okrúhly), ktorý vyložte papierom.
  • Pečte v rúre 5 minút, vyberte a nechajte vychladnúť.
  • Jahody zmiešajte v hrnci s 1 PL cukru a 1 PL vody.
  • Priveďte do varu, prikryte a varte 10 minút do mäkka. Občas premiešajte.
  • Citrónovú šťavu zmiešajte s kukuričným škrobom a za stáleho miešania pridajte do jahodovej zmesi a varte ešte 1 minútu, kým zmes nezhustne.
  • Jahodovú zmes vložte do kuchynského robota a rozmixujte do hladka.
  • V kuchynskom robote vyšľahajte tvaroh, kyslú smotanu, zvyšný cukor, vanilkový extrakt a vajcia.
  • Rozmixujte do hladka a rozotrite na pripravený korpus.
  • Pridajte pripravenú jahodovú zmes a pečte pri teplote 180 stupňov 35 minút alebo kým sa koláč mierne neotrasie.
  • Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť na mriežke. Zvyšné sušienky rozdrvte a posypte nimi vrch koláča. Jemne pritlačte.
  • Nechajte v chladničke stuhnúť (asi 3 hodiny).
  • Odstráňte, nakrájajte tvarohový koláč a jedzte.

Sladké slivkové knedle recept

Bez mäsa
0 minút
4.4
(39)
29. 11. 2018 Tomáš

Kúsky jabĺk so škoricou recept

Bez mäsa
5 minút
4.2
(29)
28. 11. 2018 Tomáš