Pečené bravčové mäso recept
- stredne ťažká prípava
- 4 porcie
- 100 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Umyte a osušte mäso vcelku a urobte rezy v ¾ dĺžky. Hrúbka rezov by nemala presiahnuť 2 cm.
- Mäso vložte do hlbšej misy a naložte ho do horčice a grilovacieho korenia. Nezabudnite marinádu dostať aj do zárezov, aby bolo mäso rovnomerne ochutené.
- Dajte ho na 2 hodiny do chladničky a nezabudnite misu prikryť marinádou.
- Medzitým si pripravte zeleninu. Cibuľu nakrájajte na kolieska, pridajte soľ, korenie a jablčný ocot a nechajte ju v marináde stáť asi 10 minút.
- Medzitým očistite huby a nakrájajte ich na plátky. To isté urobte s paradajkami.
- Vyberte mäso z chladničky a do zárezov vložte cibuľu, paradajky a huby.
- Mäso osolíme, okoreníme a zľahka polejeme olejom.
- Dajte ho piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 45 minút. Po tomto čase mäso vyberte a posypte ho tvrdým strúhaným syrom.
- Nechajte piecť 5-10 minút a potom nakrájajte na plátky. Vychutnajte si!