Pripálené panvice nemusíte vyhadzovať. Máme pre vás revolučný návod na čistenie. Bude opäť ako nový

4.3
(39)

Tomáš , 24. 09. 2019
)

Každý, kto sa pravidelne venuje vareniu, má radosť z vybraných pokrmov, ale musí sa vyrovnať aj s problémom špinavého a pripáleného riadu. Ak sa kuchynský riad používa často a dlhodobo, zahmlievanie plynového sporáka alebo pripálenie rôznych pokrmov si začne vyberať svoju daň. Mnohí ľudia riad aj vyhadzujú, ale nie je to potrebné

Špinavý riad

Špinavý riad trápi mnohých z nás a keď ide o pripálené kúsky jedla, často nevieme, čo robiť. Máme však pre vás návod, ako takýto riad zachrániť a opäť sa pochváliť riadom s leskom.

Budete potrebovať

  • 2 polievkové lyžice peroxidu vodíka
  • 1 čajová lyžička prostriedku na umývanie riadu
  • ½ bežnej šálky jedlej sódy

Postup

Najprv vezmite všetky prísady a dôkladne ich premiešajte. Nakoniec by vám mala vzniknúť pasta. Množstvo nechajte na vás, pripravte si dostatočné množstvo pasty na všetok riad, ktorý potrebujete vyčistiť.

Aplikácia

Vyrobenú pastu naneste na riad, ktorý chcete vyčistiť. Zmes nechajte na znečistených miestach pôsobiť približne 15 minút. Potom riad opláchnite. Ak sú pripáleniny naozaj hrubé, pozbierajte ich špongiou.

Záver

Vidíte, že nemusíte vyhadzovať ani zdanlivo už zničený riad. Stačí pár korún a pár minút času a riad je opäť ako nový.