Starý zlepšovák, ktorý by mala poznať každá dobrá gazdiná. Tiež sa vám zdá, že rezne nie sú vždy úplne rovnaké - dobre chrumkavé, nadýchané, šťavnaté a krásne? Potom určite využite tento skvelý návod od mäsiara.
Dokonalé mäso
Neverte, že na steaky nevyhnutne potrebujete len fritézu a špeciálnu strúhanku, dá sa to urobiť aj na bežnej panvici. Postup je veľmi jednoduchý.
Filé musíte namočiť do mlieka. Kotlety nechajte v mlieku aspoň hodinu, najlepšie je však nechať ich tam cez noc. Rezne sa napijú mlieka, budú mäkké a zachovajú si dokonalú šťavnatosť.
Hlavné zásady balenia
Do vajec pridajte trochu piva a polohrubej múky
Obalíme takto
do múky, do vajíčka s pivom a opäť do múky, do vajíčka a potom do strúhanky. Sú také nadýchané a mäkké, že sa vám začnú zbiehať sliny, len si ich pozrite.
Záver
Takto ich robím už 40 rokov a moje kotlety sú veľmi známe v celej rodine. Sú vždy dokonale rovnaké - šťavnaté, trojobal je chrumkavý a kotlety sú krásne nadýchané. Musím dodať, že ich vyprážame výlučne na bravčovej masti.