Špičkový dietológ poradil jednoduchú vec, vďaka ktorej stratíte brušný tuk. Klienti mu za to platia veľké peniaze, ale vy to máte zadarmo.

0
(0)

Dalibor , 13. 08. 2019
)

Odhalili, čo svojim klientom za veľké peniaze hovorí vynikajúci dermatológ Lukáš Nikolova. teraz môžete poznať jeho rady a schudnúť aj vy!

Schudnite za 1 týždeň

Pozor na cvičenie, je to záludná otázka: Toto nakopne váš metabolizmus ešte lepšie! Nie každý môže cvičiť. A najväčšou chybou je, že ľudia si len tak zrazu myslia, že musia schudnúť, pričom sa roky takmer nehýbu. Takýto prudký nárast aktivity je obrovskou záťažou pre kĺby a celý pohybový aparát. Keď chcete začať intenzívnejšie cvičiť, vždy sa najprv poraďte s odborníkom, či vám to ešte viac neublíži.

Svojim klientom odporúčam, aby počas prvého týždňa zabudli na kondíciu a každý deň sa venovali aspoň 20 minútám súvislej chôdze (ideálne rýchlejšej, ale vždy tak, aby to vaše kĺby zvládli). Táto metóda doslova prebudí váš metabolizmus. Je to bezpečné a neuveriteľne účinné riešenie.

Diéta dokáže úžasné veci: Stačí zmeniť pár vecí a kilá pôjdu dole!

Neuznávam diéty, pri ktorých týždeň alebo dva mučíte svoje telo jedným druhom potravín. Stačí zmeniť pár vecí v jedálničku a môže to úžasne pomôcť vášmu tráveniu. Takto sa môžete zbaviť množstva uloženého tuku a zabrániť tomu, aby ho vaše telo ukladalo.

Ešte jedna dôležitá vec, ktorú ľudia často ignorujú - soľ a nadmerné solenie je počas chudnutia rovnakým nepriateľom ako cukor a nadmerná konzumácia sladených dobrôt.

Kombinácie potravín

Menu na týždeň

Varianty raňajok (najdôležitejšie jedlo dňa):

  • Ovsené vločky s orechmi, trochou vanilky a hrozienkami - ideálne bez mlieka, masla a medu.
  • Hrozienka môžete pred konzumáciou namočiť do horúcej vody, napučia a budú ešte sladšie.
  • Na zeleninovú zmes môžete použiť rastlinný olej, ale čo najmenej a ideálne olivový olej.
  • Na raňajky si môžete dať aj chlieb, ale klasický kváskový chlieb nahraďte nekvaseným - napríklad írskym chlebom.
  • Dajte si ho s kuracím mäsom, nízkotučným tvarohom (namiesto syra, ak má syr nižší obsah tuku) a paradajkami. Znížte aj spotrebu kávy. Raz týždenne si môžete dať viac ako jednu šálku, po zvyšok týždňa je dobré sa jej vyhýbať alebo si dať len jednu šálku.
  • Zdravé palacinky bez múky a cukru - múku nahraďte mletými ovsenými vločkami, zmiešajte ich s nízkotučným tvarohom, vajcom a roztlačeným banánom. Namiesto vyprážania ich pripravte v rúre.
  • Takto môžete pripraviť aj palacinky, pričom namiesto múky zvoľte ovsené vločky. Pripravte ich na panvici, ktorú najprv prejdite na plátky zemiakov, palacinky sa nepripália ani bez tuku.

Čo si dať na obed:

  • Ryža je vynikajúcou surovinou bohatou na sacharidy, vitamíny a energiu. Najlepšia je hnedá ryža, ktorú si môžete vychutnať s kuracím soté, ochutená sójovou omáčkou a mletým korením namiesto soli.
  • Dusená kapusta s hovädzím mäsom.
  • Pohánka je tiež výbornou prílohou, ak chcete schudnúť. Zmiešajte ju so zeleninou dusenou na cesnaku a trochou tvrdého syra.
  • Rizoto s hráškom a tuniakom alebo kuracím mäsom.
  • Cestoviny z celozrnnej múky s kuracím mäsom, olivami a paradajkami.
  • Plnené kapustné listy s mletým mäsom a ryžou - žiadna iná príloha.

Varianty občerstvenia:

  • Šálka ovocia.
  • Pečené jablká s tvarohom.
  • Nekvasený chlieb a omáčka tzatziki.
  • Ovsená kaša s nastrúhanou mrkvou a jablkom.
  • Nízkotučný tvaroh s kokosom.
  • Nízkotučný tvaroh s trochou medu a kyslého ovocia.

Čo je na večeru:

  • Šalát z kuracieho mäsa a čerstvej zeleniny, pokvapkaný olivovým olejom.
  • Nekvasený chlieb s mozzarellou, morčacou šunkou a paradajkami.
  • Pečené kurča s hráškom a paradajkami.
  • Pečený pstruh na masle so zeleninou.
  • Šalát s orechmi a ľahkým jogurtovým dresingom.
  • Variácia šalátu coleslaw, ale bez majonézy - nahradiť jogurtom alebo kyslou smotanou s nižším obsahom tuku.
  • Dôležité je tiež nikdy sa neprejedať ani pri zdravej strave. Svojim klientom radím, aby si na jedlo vždy vyhradili aspoň 15 - 20 minút, nikdy nejedli pred počítačom alebo televízorom, a ak je to možné, pustili si pri jedle vážnu hudbu.

Je dokázané, že jesť pomalšie, viac si jedlo vychutnávať a nemať sklon k prejedaniu sa.