Ako pripraviť vyprážané jedlo bez nasiaknutia olejom a úplne bezchybné pokyny

0
(0)

Tomáš , 18. 11. 2018
)

Každý si z času na čas pochutná na vyprážanom syre. Ako však zabezpečiť, aby sa syr počas vyprážania nevysypal na panvicu? Tu je niekoľko praktických tipov, ktoré vám s tým pomôžu

Zabráňte vysypaniu syra

Základom je kúpiť kvalitný syr na vyprážanie. Ide o taký, ktorý má vyšší obsah tuku - aspoň 30 %. Takéto syry sú krémovejšie a oveľa lepšie držia tvar.

Predtým, ako začnete syr obaľovať, vložte ho na 10 minút do mrazničky. Po obalení sa odporúča dať ho ešte na niekoľko minút do chladničky.

Pri obaľovaní nezabudnite dodržať tento krok: syr zabaľte dvakrát, aby ste sa uistili, že nevyteká.

VŽDY smažte len vtedy, keď je olej horúci. Syr smažte približne 1 minútu z každej strany a potom ho osušte papierovou utierkou.

Aby kura získalo zlatistú kôrku, podlejte ho počas pečenia tmavým pivom - aj to mu dodá skvelú chuť.

Rozklepnuté vajce nevyteká, ak počas pečenia osolíte vodu.

 

 


 

 

Ak sa vám nepodarí dostať bábovku z formy, zabaľte ju na chvíľu do uteráka namočeného v studenej vode.

Chcete, aby bola vaša štrúdľa na povrchu zlatistá a krásne chrumkavá? Nie je nič jednoduchšie, jednoducho ju pred pečením potrite žĺtkom rozšľahaným s trochou mlieka.

Ak nechcete, aby toast - teda opečený chlieb - nasiakol toľko tuku, postriekajte ho pred pečením trochou vlažnej vody. Bude chutiť ešte lepšie a nebude taký mastný.

 

Ak chcete, aby sa vám s pečeňovou polievkovou zmesou ľahšie pracovalo, nechajte ju 1 hodinu v chladničke.

Chcete nadýchanejšie palacinky? Do cesta pridajte perlivú minerálnu vodu alebo trochu rumu.

Aby sa ryža nerozvarila, pridajte do vriacej vody lyžicu citrónovej šťavy alebo niekoľko lyžičiek studeného mlieka.

Ak chcete získať dokonale vyšľahaný sneh, bielka musia byť dobre vychladené. V prípade žĺtkov je situácia opačná - vyhovuje im izbová teplota.