Ako zmäkčiť mäso? Ako zmäkčiť tvrdé mäso? Tipy a triky pre mäkké mäso

0
(0)

Tomáš , 15. 01. 2018

Kúpili ste tvrdé mäso? Nezúfajte, vieme, ako ho rýchlo a jednoducho zmäkčiť.

Existuje mnoho spôsobov, ako to urobiť. Masajovia napríklad položili kus hovädzieho mäsa na mravenisko. Kyselina mravčia mäso dokonale zmäkčí... Ale žarty bokom. Je to vynikajúca metóda, ale v dnešnej dobe asi nie je veľmi vhodná.

Na zmäkčenie mäsa budeme potrebovať kus mäsa a soľ.

Ako zmäkčiť mäso

Aby sme demonštrovali účinnosť tohto triku, profesionálny kuchár Jack Skalfani, si kúpil kus tvrdého mäsa. Šéfkuchár tvrdí, že mäso bude mäkké ako sviečková. Filet mignon je najjemnejšie mäso, aké si možno predstaviť. Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam.

Mäso položte na suchú a čistú panvicu.

 

Po celej dĺžke posypte morskou alebo inou hrubozrnnou soľou. Položte ho na bok.
Kuchár radí, že na hrúbku 2,5 cm je potrebné nechať mäso 1 hodinu odpočívať. Ak teda máme mäso s hrúbkou 7,5 cm, musíme ho nechať odpočívať 3 hodiny. Musíme teda trpezlivo čakať.

 

Soľ počas marinovania odvádza z mäsa prebytočnú vlhkosť, a preto bude mäso jemné a vláčne. Teraz je čas zmyť soľ z mäsa. Podržte mäso pod tečúcou vodou, kým sa všetka soľ nezmizne.

 

Chcete vidieť dôkaz? Jack drží v jednej ruke kus marinovaného mäsa a v druhej ruke drží mäso pred marinovaním. Oba kusy boli zakúpené u toho istého mäsiara. Tmavý a pórovitý kus mäsa v pravej ruke sa výrazne líši od pevného a svetlého kusu v ľavej ruke.

Je čas upiecť mäso. Nezáleží na tom, aké korenie zvolíme. Mäso bude chutné, jemné a šťavnaté.

 

Stáva sa, že mäso vyzerá chutne, ale po opečení chutí a vyzerá ako podrážka. Aby ste tomu predišli, posypte mäso pred varením soľou a potom ho dôkladne opláchnite.
Podeľte sa o tento trik so svojimi priateľmi. Tento spôsob života si zamilujete.