Odstránenie pripáleného tuku z panvíc a hrncov môže trvať celé hodiny. V mnohých prípadoch sa pripáleniny jednoducho nedajú odstrániť. Alebo to tak aspoň vyzerá. Často na tieto pripáleniny nepomáhajú ani chemikálie, ktoré v obchodoch stoja veľa peňazí.
Domáci odstraňovač pripálenín
S týmto receptom sa tento problém s pripálenými potravinami stane minulosťou. Tento výrobok dokáže odstrániť mastnotu a zbaviť hrnce všetkých nečistôt, ktoré kazia ich vzhľad a funkčnosť.
Čo budete potrebovať?
- 5 l vody
- 100 g prášku do pečiva
- 100 g horčičného prášku
- pevné rukavice
Postup
Najprv si nasaďte pár pevných rukavíc.
Pripravte si nádobu s objemom najmenej 5 litrov.
Do nádoby nalejte vodu. Do vody pridajte prášok do pečiva a horčicu.
Všetko dôkladne premiešajte a spoločne povarte na ohni.
Panvicu alebo hrniec s pripálenými zvyškami vložte do nádoby a nechajte ich 15-30 minút namočené v závislosti od rozsahu pripálenia.
Potom ju vyberte, počkajte, kým vychladne, a utrite ju špongiou. Uvidíte, že pripálené miesta zmiznú.