Očistite svoje telo od všetkých škodlivín. S týmito detoxikačnými polievkami vám stačia 3 dni a nebudete chcieť uveriť výsledkom. Silná domáca detoxikácia organizmu

4.7
(61)

Dalibor , 05. 11. 2019
)

Zdá sa vám, že vaše telo nefunguje správne? Alebo máte pocit, že sa vám v tele ukladá veľa tuku a ovplyvňuje to váš vzhľad? Ak áno, je vhodné s tým skoncovať.

Detoxikačné polievky

Ako? Hitom súčasnosti sú tzv. detoxikačné polievky. Poďme sa na niektoré z nich spoločne pozrieť. A treba povedať, že patria medzi tie najlepšie. Vďaka ich kombináciám nebudete mať pocit, že jete stále to isté.

Prečo detoxikačné polievky?

Dôvodov je viacero. Pomôžu vášmu telu očistiť sa a odstrániť voľné radikály, ťažké kovy a mnoho ďalšieho. Okrem toho nemožno zabudnúť, že zlepšia fungovanie vášho organizmu. Ďalším veľkým plusom spomínaných polievok je, že vám môžu pomôcť aj pri chudnutí alebo že posilnia váš imunitný systém. Pozitív je teda viac než dosť. Pozrite sa, aké polievky to dokážu a ako ich pripraviť.

Brokolicová polievka

Čo na to budete potrebovať? Základom je, samozrejme, brokolica. Ďalej je to cibuľa, rukola, cesnak, trochu oleja a tiež soľ a korenie. Postup prípravy je celkom jednoduchý. Najprv si zľahka osmažíte cibuľu a cesnak. Potom pridáte brokolicu, zalejete trochou vody a necháte ju dusiť, kým nezmäkne.

Doplňte vodu, krátko povarte a potom rozmixujte. Potom polievku dochuťte, nalejte ju do taniera a ozdobte kúskom rukoly. Ochutnajte a budete si istí, že táto rozhodne nemá chybu.

A prečo práve brokolica? Pretože jej účinky na ľudský organizmus sú doslova jedinečné. Obsahuje veľa horčíka aj železa, ale aj veľké množstvo vitamínu C. Nemôžete zabudnúť ani na kyselinu listovú, draslík či vitamín B12. To je kombinácia, ktorá vášmu telu prospeje viac než dosť.

Mrkvová polievka so zázvorom

Veľmi zaujímavá kombinácia, ktorá vás ochromí svojou chuťou. Okrem mrkvy a zázvoru budete potrebovať aj cibuľu, smotanu a zeleninový vývar. Postup je podobný ako vyššie. Najskôr osmažte cibuľu a potom pridajte trochu nakrájaného zázvoru. Potom pridajte mrkvu, zalejte trochou vývaru a varte do mäkka. Potom pridajte vodu a nechajte chvíľu povariť. Potom vezmite tyčový mixér a mixujte, kým nebude polievka dokonale hladká.

Potom ju už len zjemnite smotanou a môžete podávať. Sladkosť mrkvy a štipľavosť zázvoru je kombinácia, ktorá sa nedá prekonať. Mrkva ako taká má pozitívny vplyv na imunitný systém. A ten podporí aj zázvor, ktorý je súčasťou tejto polievky. Mrkva ďalej zaujme širokou škálou vitamínov a minerálov, ktoré pomáhajú liečiť množstvo problémov. A to aj s pečeňou či črevami. Zaujímavosťou je aj to, že vďaka svojej nízkej kalorickej hodnote pomáha mrkva pri chudnutí. A v kombinácii so zázvorom nezabúdajme na jej čistiace účinky.

Polievka z červenej šošovice

Poznáte klasickú šošovicovú polievku? Čo tak vyskúšať novinku z červenej šošovice? Uvidíte, že vás zaujme. Základom je červená šošovica, zeleninový vývar, zemiaky, cibuľa a cesnak. Začiatok je opäť rovnaký, cibuľa a cesnak sa podusia. Potom pridáme šošovicu a nakrájané ošúpané zemiaky a zalejeme vývarom.

Keď sú všetky ingrediencie mäkké, môžete ich zľahka zahusťovať vývarom. S hustotou to však nepreháňajte. Polievka je potom hotová. Po podávaní môžete povrch posypať trochou chilli papričiek alebo koriandrom. A prečo červená šošovica? Možno preto, že je veľmi dobrým zdrojom toľkých dôležitých a pre telo potrebných bielkovín. Okrem toho nemôžeme zabudnúť na vlákninu, ako aj na železo či dokonca horčík.

Výhodou červenej šošovice je aj to, že obsahuje vitamín B6, alebo to, že má veľmi nízky glykemický index a je ľahko stráviteľná. A pozor - na rozdiel od bežnej šošovice ide o druh strukoviny, ktorý vás nezasýti.