Čerešňový likér recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 120 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- V nádobe zmiešajte teplú vodu s cukrom tak, aby sa cukor neusadzoval na dne.
- Do nádoby pridajte vopred očistené bobuľové ovocie (čerešne, ríbezle atď.).
- Teraz pridajte vodku a nechajte odpočívať.
- Nalejte do sklenenej nádoby (nakoniec musia stačiť tri litre), zakryte vekom a uskladnite na tmavom mieste.
- Váš domáci likér bude hotový približne za 10 dní. Lepšie sú 2 týždne. Za starých čias sa verilo, že nálev by mal odpočívať, kým sa nápoj neprilepí na pohár a nezanechá číru stopu. Počas tejto doby sa tekutina a chuť ovocia krásne spojí s ostatnými prídavnými látkami a ovocie sa usadí na dne.
- Po odstátí sa odporúča celý obsah fľaše precediť.
- Scedený nápoj nalejte do uzatvárateľných nádob.
- Váš domáci likér je pripravený! Môžete použiť iný alkohol alebo iné ovocie - kreativite sa medze nekladú