Cesnakové šneky s bylinkami recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 60 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Najprv zmiešajte droždie s preosiatou múkou, pridajte teplé mlieko, soľ, cukor a rastlinný olej.
- Uhnetieme cesto a prikryjeme ho utierkou.
- Položte ho na teplé miesto v kuchyni a počkajte približne 30 minút, kým vykysne.
- Keď je cesto krásne vykysnuté, viete, že je pripravené na prípravu.
- V miske zmiešajte bylinky, rozdrvené strúčiky cesnaku a zmäknuté maslo.
- Cesto rozvaľkajte na menšie kolieska a na vrch pridajte lyžičku bylinkovo-cesnakovej náplne.
- Krúžky zložte tak, ako je znázornené na obrázku, alebo si môžete pripraviť aj roládu naplnenú plnkou, ktorú nakrájate na menšie kúsky.
- Kolieska vložte do košíčkov na muffiny a môžete ich nechať niekoľko minút kysnúť pod utierkou.
- Nakoniec ich potrite jedným žĺtkom a vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
- Šneky pečte 20 až 25 minút.