Čokoládový koláč so smotanou a sušienkami recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 200 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Nalejte si instantnú alebo zrnkovú kávu. Samozrejme, ak ide o zrnkovú kávu, kávu precedíme.
- Pripravte puding podľa návodu, pridajte cukor a mlieko.
- Nechajte puding trochu vychladnúť a vmiešajte maslo.
- Šľahačku vyšľahajte do tuhej peny.
- Sušienky namočte do vychladnutej kávy a časť z nich navrstvite na dno formy.
- Na piškóty navrstvíme čokoládový krém a navrstvíme šľahačku.
- Položte ďalšiu vrstvu piškótového cesta a postup opakujte, kým sa nevyčerpajú všetky prísady, pričom poslednú vrstvu tvorí šľahačka.
- Posypeme kakaovým práškom a necháme stuhnúť v chladničke 2-3 hodiny, najlepšie však cez noc.