Cuketové rezance recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 45 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Cuketu dôkladne umyte, pretože ju budeme potrebovať so šupkou.
- Rozrežte ho pozdĺžne na polovicu a potom ho namiesto noža nakrájajte škrabkou na zeleninu. Pomocou nej postupne oddeľujte tenké pásiky cukety, kým nepoužijete obe časti.
- Očistite aj mrkvu a buď ju nakrájajte na tenké pásiky, alebo ju pomocou rovnakej škrabky rozdeľte na rezance.
- Potom si pripravte panvicu, v ktorej zohrejete olivový olej.
- Na panvicu pridajte cuketové rezance a za občasného miešania ich smažte asi minútu a pol.
- Potom pridajte mrkvové rezance a restujte asi minútu a pol. Občas premiešajte.
- Potom nakrájajte cesnak na veľmi tenké plátky a pridajte ho k zelenine.
- Pridajte soľ, korenie a koriander. Všetko dôkladne premiešajte.
- Potom panvicu prikryte pokrievkou a nechajte ju asi minútu stáť mimo sporáka, aby sa prejavili všetky chute.
- Na záver môžete pokvapkať trochou citrónovej šťavy.