Domáca cesnaková žemle recept

3.9
(38)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 60 minút
Tomáš, 23. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • V stredne veľkej miske zmiešajte olej, cukor, soľ, droždie a múku.
  • Vypracujte pružné cesto a postupne pridávajte vodu. Cesto hnetieme najprv valčekom a potom rukami.
  • Z cesta vytvarujte guľky veľké asi ako jablko.
  • Guľu položte na plech vymastený olejom a vystlaný papierom na pečenie. Guľu prikryte utierkou a nechajte 5 minút odpočívať.
  • Teraz už len pečte v rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista.
  • Vyberte žemle z rúry a potrite ich cesnakom. Môžete ich tiež posypať obľúbenými bylinkami.