Domáci chrumkavý chlieb recept
- stredne ťažká prípava
- 4 porcie
- 100 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Droždie rozdrobte do väčšej misky, pridajte cukor a vyšľahajte na kašu.
- Potom pridajte trochu teplej vody, prikryte utierkou a nechajte kvások vykysnúť na teplom povrchu.
- Do misy preosejeme múku, pridáme ostatné prísady, vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť aspoň 3 hodiny.
- Čím dlhšie cesto kysne, tým viac dier má chlieb.
- Z cesta vytvarujte ľubovoľne veľké bochníky a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Rúru rozohrejte na 250 ℃ a vložte do nej pripravený chlieb.
- Pečte 15 minút, potom znížte teplotu na 220 ℃ a pečte ďalších 35 minút.
- Upečený chlieb vyberte z rúry, potrite studenou vodou a nechajte vychladnúť.
- Skladujte ako bežný chlieb.