Domáci chrumkavý chlieb recept

4.2
(31)

  • stredne ťažká prípava
  • 4 porcie
  • 100 minút
Tomáš, 27. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Droždie rozdrobte do väčšej misky, pridajte cukor a vyšľahajte na kašu.
  • Potom pridajte trochu teplej vody, prikryte utierkou a nechajte kvások vykysnúť na teplom povrchu.
  • Do misy preosejeme múku, pridáme ostatné prísady, vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť aspoň 3 hodiny.
  • Čím dlhšie cesto kysne, tým viac dier má chlieb.
  • Z cesta vytvarujte ľubovoľne veľké bochníky a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Rúru rozohrejte na 250 ℃ a vložte do nej pripravený chlieb.
  • Pečte 15 minút, potom znížte teplotu na 220 ℃ a pečte ďalších 35 minút.
  • Upečený chlieb vyberte z rúry, potrite studenou vodou a nechajte vychladnúť.
  • Skladujte ako bežný chlieb.

Sladké slivkové knedle recept

Bez mäsa
0 minút
4.4
(39)
29. 11. 2018 Tomáš

Kúsky jabĺk so škoricou recept

Bez mäsa
5 minút
4.2
(29)
28. 11. 2018 Tomáš