Skvelá kapustová príloha podľa receptu zo Záhoria

3.8
(36)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 45 minút
Tomáš, 21. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Kapustu vyžmýkajte a nakrájajte nadrobno na pracovnej ploche. My máme radi doma poriadne nakvasenú kapustu, ale podľa chuti ju môžete prepláchnuť vodou.
  • V panvici s ťažkým dnom rozpustite cukor.
  • Keď má zlatistú farbu, pridajte masť, premiešajte a nechajte ju rozpustiť.
  • Keď sa masť rozpustí, pridajte cibuľu a orestujte ju.
  • Pridáme kyslú kapustu, chvíľu podusíme a potom zalejeme horúcou vodou tak, aby voda siahala nad kapustu.
  • Keď voda začne vrieť, prikryte kapustu pokrievkou a varte na miernom ohni, kým kapusta nezmäkne (približne 30 minút).
  • Potom odstráňte pokrievku a nechajte vodu odpariť (nie úplne, ale nechajte v kapuste trochu šťavy, je to ešte lepšie).
  • Podávajte s mäsom podľa chuti.