Skvelá kapustová príloha podľa receptu zo Záhoria
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 45 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Kapustu vyžmýkajte a nakrájajte nadrobno na pracovnej ploche. My máme radi doma poriadne nakvasenú kapustu, ale podľa chuti ju môžete prepláchnuť vodou.
- V panvici s ťažkým dnom rozpustite cukor.
- Keď má zlatistú farbu, pridajte masť, premiešajte a nechajte ju rozpustiť.
- Keď sa masť rozpustí, pridajte cibuľu a orestujte ju.
- Pridáme kyslú kapustu, chvíľu podusíme a potom zalejeme horúcou vodou tak, aby voda siahala nad kapustu.
- Keď voda začne vrieť, prikryte kapustu pokrievkou a varte na miernom ohni, kým kapusta nezmäkne (približne 30 minút).
- Potom odstráňte pokrievku a nechajte vodu odpariť (nie úplne, ale nechajte v kapuste trochu šťavy, je to ešte lepšie).
- Podávajte s mäsom podľa chuti.