Karlovarské knedle od Pohlreicha chutný a rýchly recept

4.3
(37)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 45 minút
Tomáš, 20. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Cesto nakrájajte na kocky a zalejte rozšľahanými žĺtkami a mliekom.
  • Pridajte soľ, štipku muškátového orieška, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a hrubú múku - všetko dôkladne premiešajte a nakoniec vmiešajte bielky.
  • Sneh do zmesi jemne vmiešajte, aby ste získali pekné nadýchané cesto.
  • Potom si navlhčite ruky a vytvarujte z cesta guľky.
  • Knedle varte vo vriacej vode približne 15 minút.
  • Celý recept môžete vylepšiť pridaním nadrobno nakrájanej slaniny

Sladké slivkové knedle recept

Bez mäsa
0 minút
4.4
(39)
29. 11. 2018 Tomáš

Kúsky jabĺk so škoricou recept

Bez mäsa
5 minút
4.2
(29)
28. 11. 2018 Tomáš