Klobása z nádoby v božskej zmesi recept
- stredne ťažká prípava
- 8 porcií
- 120 minút
Pre 8 porcií
Ingrediencie
Postup prípravy
- Mäso nakrájajte na kocky s rozmermi približne 2 × 2 cm. Mäso osoľte a nechajte odležať do druhého dňa.
- Potom ich navrstvite do čistých pohárov. Mäso musí byť v pohároch čo najviac stlačené (aby v nich zostalo čo najmenej vzduchu).
- Mäso by malo siahať 2 cm pod okraj nádoby. Každú nádobu naplňte 3-4 polievkovými lyžicami vody a potom pevne uzavrite viečkami.
- Poháre vložte do zaváracieho hrnca, pridajte vlažnú vodu a postupne priveďte do varu.
- Sterilizujte pri 98 stupňoch počas 90 minút.
- Nechajte vychladnúť do druhého dňa.
- Nasledujúci deň sterilizujte znova - opäť pri 98 stupňoch počas 90 minút.
- Nechajte vychladnúť a skladujte ako ostatné konzervy.