Klobása z nádoby v božskej zmesi recept

4.7
(42)

  • stredne ťažká prípava
  • 8 porcií
  • 120 minút
Tomáš, 19. 11. 2018

Pre 8 porcií

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Mäso nakrájajte na kocky s rozmermi približne 2 × 2 cm. Mäso osoľte a nechajte odležať do druhého dňa.
  • Potom ich navrstvite do čistých pohárov. Mäso musí byť v pohároch čo najviac stlačené (aby v nich zostalo čo najmenej vzduchu).
  • Mäso by malo siahať 2 cm pod okraj nádoby. Každú nádobu naplňte 3-4 polievkovými lyžicami vody a potom pevne uzavrite viečkami.
  • Poháre vložte do zaváracieho hrnca, pridajte vlažnú vodu a postupne priveďte do varu.
  • Sterilizujte pri 98 stupňoch počas 90 minút.
  • Nechajte vychladnúť do druhého dňa.
  • Nasledujúci deň sterilizujte znova - opäť pri 98 stupňoch počas 90 minút.
  • Nechajte vychladnúť a skladujte ako ostatné konzervy.