Krémové tiramisu recept
- stredne ťažká prípava
- 6 porcií
- 100 minút
Pre 6 porcií
Ingrediencie
Postup prípravy
- Žĺtky zmiešajte s práškovým cukrom a nechajte zmes napeniť, kým nezhustne. Trvá to približne 15 - 20 minút.
- Zmes nechajte vychladnúť a vmiešajte mascarpone.
- Vyšľahajte smotanu a tiež ju pridajte do zmesi.
- Všetko dôkladne premiešajte mixérom.
- Ak potrebujete dvojnásobné množstvo, vytvorte krém jednotlivo. Vo veľkom množstve krém nebude dokonale tuhnúť.
- Uvarte kávu a pridajte do nej rum.
- Piškóty nechajte nasiaknuť kávou a rumom.
- Vlhké sušienky vysypte na plech na pečenie.
- Potrite zmesou smotany a mascarpone.
- Potom na plnku navrstvite ďalšie sušienky.
- Opäť potrite náplňou.
- Na ozdobu môžete posypať kakaovým práškom.