Nadýchané mäsové guľky so syrom recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 90 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Chlieb namočte do mlieka, potom z neho vytlačte prebytočnú šťavu a zmiešajte ho s mletým mäsom.
- Pridáme vajce, majonézu, soľ a korenie.
- Nakrájajte 50 g tvrdého syra a masla na malé kocky.
- Mletú zmes rozdeľte na 10-12 porcií, vytvarujte z nich menšie placky a do stredu dajte maslo a syr, aby vznikli mäsové guľky.
- Smažte ich na oleji 2 minúty z každej strany. Nemusia byť úplne hotové.
- Vyprážané mäsové guľky položte na plech, zalejte olejom z panvice a môžete pridať trochu vody.
- Na ne položte na tenké plátky nakrájané paradajky.
- Nastrúhajte zvyšný syr, posypte ním mäso a nakoniec ho potrite majonézou.
- Vložte do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte 30 minút.
- Mäsové guľky môžete upiecť priamo v rúre bez toho, aby ste ich museli smažiť na panvici. V takom prípade je potrebné predĺžiť čas pečenia o 5 až 10 minút.