Pečená cuketa recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 70 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Cukety najprv umyte, osušte a odrežte konce.
- Nakrájajte ich na hrubšie plátky, ktoré by mali mať hrúbku aspoň 1,5 cm.
- Nakrájanú cuketu vyklopte do misky, osoľte a nechajte odtiecť vodu.
- Dobre premiešajte a nechajte 10 minút odstáť.
- Medzitým nastrúhajte mozzarellu na jemnom strúhadle.
- Ak nemáte radi mozzarellu, použite akýkoľvek iný syr.
- Dôležité je, že sa dá strúhať. Z tohto dôvodu sa plesňový syr neodporúča.
- Z koliesok sceďte vodu a vložte ich do zapekacej misy.
- Cuketu posypte korením a sušeným cesnakom. Môžete použiť všetky koreniny, ktoré máte radi.
- Cuketu pokvapkajte olivovým olejom a všetko v pekáči naposledy dobre premiešajte.
- Potom cukety usporiadajte do radov a posypte ich strúhaným syrom.
- Cukety vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte približne 40 minút dozlatista.