Pečené placky z mletého mäsa plnené syrom a smotanou recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 75 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Bravčové a kuracie mäso zmiešajte a pridajte nakrájanú cibuľu.
- Namočte chlieb do 100 ml mlieka, potom prebytočné mlieko vylejte a pridajte ho k mäsu.
- Do mletej zmesi pridajte zvyšné mlieko, dochuťte soľou a korením.
- Z mletého mäsa vytvarujte guľky veľkosti jablka, vytvorte z nich hniezda a položte ich na olejom vymastený plech.
- Nastrúhaný syr zmiešajte s kyslou smotanou, vajcami a nasekaným kôprom.
- Vnútro hniezd naplňte plnkou, vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte 25-30 minút.
- Na prípravu tohto zaujímavého pokrmu môžete použiť aj mleté hovädzie mäso.