Pečené placky z mletého mäsa plnené syrom a smotanou recept

4.1
(33)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 75 minút
Tomáš, 20. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Bravčové a kuracie mäso zmiešajte a pridajte nakrájanú cibuľu.
  • Namočte chlieb do 100 ml mlieka, potom prebytočné mlieko vylejte a pridajte ho k mäsu.
  • Do mletej zmesi pridajte zvyšné mlieko, dochuťte soľou a korením.
  • Z mletého mäsa vytvarujte guľky veľkosti jablka, vytvorte z nich hniezda a položte ich na olejom vymastený plech.
  • Nastrúhaný syr zmiešajte s kyslou smotanou, vajcami a nasekaným kôprom.
  • Vnútro hniezd naplňte plnkou, vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte 25-30 minút.
  • Na prípravu tohto zaujímavého pokrmu môžete použiť aj mleté hovädzie mäso.

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavné chody
0 minút
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavné chody
0 minút
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor