Pečené zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom recept
- Jednoduché na prípravu
- 2 porcie
- 30 minút
Pre 2 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Zemiaky najprv umyte a nakrájajte na plátky.
- Vložte ich do hrnca a zalejte vodou. Budeme ich variť do mäkka.
- V druhom kroku pripravte cesnakovú nátierku. Zmiešajte mäkké maslo s cesnakom, pridajte korenie a soľ.
- Nakoniec pridajte strúhaný parmezán, ale môžete pridať aj iný syr.
- Na vrch pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
- Pridajte kyslú smotanu, aby zmäkla.
- Uvarené zemiaky položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Zemiaky potrite našou cesnakovou nátierkou.
- Predhrejte rúru na 225 stupňov a nechajte ich v nej približne 10 - 15 minút. Samozrejme, u každého je to individuálne a každý má rád zemiaky pečené inak.