Pečené zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom recept

3.7
(45)

  • Jednoduché na prípravu
  • 2 porcie
  • 30 minút
Tomáš, 21. 11. 2018

Pre 2 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Zemiaky najprv umyte a nakrájajte na plátky.
  • Vložte ich do hrnca a zalejte vodou. Budeme ich variť do mäkka.
  • V druhom kroku pripravte cesnakovú nátierku. Zmiešajte mäkké maslo s cesnakom, pridajte korenie a soľ.
  • Nakoniec pridajte strúhaný parmezán, ale môžete pridať aj iný syr.
  • Na vrch pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
  • Pridajte kyslú smotanu, aby zmäkla.
  • Uvarené zemiaky položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Zemiaky potrite našou cesnakovou nátierkou.
  • Predhrejte rúru na 225 stupňov a nechajte ich v nej približne 10 - 15 minút. Samozrejme, u každého je to individuálne a každý má rád zemiaky pečené inak.