Pečené zemiaky so slaninou a čedarom recept
- Jednoduché na prípravu
- 6 porcií
- 70 minút
Pre 6 porcií
Ingrediencie
Postup prípravy
- Najskôr odrežte vrchnú časť zemiakov.
- Vezmite malý nôž a do zemiakov postupne vykrajujte kolieska.
- Nožom narežte okraje zemiakov, ale na spodku nechajte malý nerozrezaný kruh. Môžete ho odmerať napríklad palcom. Ak vaše zárezy nie sú dostatočne hlboké, upravte ich skôr, ako budete pokračovať.
- Zemiaky zalejte olivovým olejom a osoľte.
- Pečte pri teplote 220 °C približne 40 minút. Počas pečenia zemiaky sem-tam potrite olivovým olejom.
- Aby boli zemiaky ešte dokonalejšie, posypte ich syrom a slaninou nakrájanou na kocky.
- Vložte do rúry na 5 minút.
- A zrodil sa pečený zemiak.