Pečené zemiaky so slaninou a čedarom recept

4.3
(57)

  • Jednoduché na prípravu
  • 6 porcií
  • 70 minút
Tomáš, 19. 11. 2018

Pre 6 porcií

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Najskôr odrežte vrchnú časť zemiakov.
  • Vezmite malý nôž a do zemiakov postupne vykrajujte kolieska.
  • Nožom narežte okraje zemiakov, ale na spodku nechajte malý nerozrezaný kruh. Môžete ho odmerať napríklad palcom. Ak vaše zárezy nie sú dostatočne hlboké, upravte ich skôr, ako budete pokračovať.
  • Zemiaky zalejte olivovým olejom a osoľte.
  • Pečte pri teplote 220 °C približne 40 minút. Počas pečenia zemiaky sem-tam potrite olivovým olejom.
  • Aby boli zemiaky ešte dokonalejšie, posypte ich syrom a slaninou nakrájanou na kocky.
  • Vložte do rúry na 5 minút.
  • A zrodil sa pečený zemiak.