Perfektné buchty recept

3.6
(21)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 75 minút
Tomáš, 26. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Do teplého mlieka vmiešajte droždie a pridajte asi 6 polievkových lyžíc múky.
  • Cesto dobre premiešajte a nechajte ho na teplom mieste asi 30 minút kysnúť.
  • Vajcia izbovej teploty vyšľahajte so štipkou soli a postupne ich pridávajte do vykysnutého cesta.
  • Pridáme zvyšok múky a oleja, prípadne vlažnú vodu, a vymiesime cesto tak, aby sa nám nakoniec nelepilo na prsty.
  • Nechajte ho pol hodiny kysnúť.
  • Pracovnú plochu potrite olejom, nie múkou, a vytvorte menšie kopčeky cesta.
  • Nemusia mať presný tvar, stačí ich umiestniť asi 2 až 3 cm od seba.
  • Plech alebo pracovnú plochu prikryte utierkou a nechajte kysnúť ďalších 15 minút.
  • Počas čakania si môžete pripraviť rôzne náplne, či už makovú, čokoládovú, vanilkovú, krémovú alebo fondánovú.
  • Postup závisí od zvoleného spôsobu prípravy.
  • Buchty môžete piecť v rúre, ale aj smažiť na oleji ako šišky.
  • Buchty som piekla v rúre pri 180 stupňoch a piekli sa asi 30 minút.

Sladké slivkové knedle recept

Bez mäsa
0 minút
4.4
(39)
29. 11. 2018 Tomáš

Kúsky jabĺk so škoricou recept

Bez mäsa
5 minút
4.2
(29)
28. 11. 2018 Tomáš