Raffaello koláč na plechu na pečenie recept

3.6
(35)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 120 minút
Tomáš, 22. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Z bielkov a cukru ušľaháme sneh a opatrne vmiešame suché prísady - múku zmiešanú s kokosom - pomocou jazyka na pečivo. (Cesto: 6 bielkov, 250 g práškového cukru, 100 g hladkej múky, 150 g kokosu)
  • Navrstvite ich na plech vystlaný pergamenovým papierom a pečte 20 minút pri 160-170 stupňoch (alebo 10 minút pri 180 stupňoch).
  • Na krém zmiešajte polovicu mlieka s cukrom a dajte na oheň. (Krém: 6 žĺtkov, 1 l mlieka, 100 g smotanového cukru, 250 g masla, 2 bal. Vanilkový puding, kokos na posypanie)
  • Druhú polovicu mlieka zmiešajte s pudingovým práškom a žĺtkami.
  • Keď mlieko s cukrom zovrie, odstavte ho z ohňa a pomaly vmiešajte žĺtkovú zmes.
  • Prísady dobre premiešajte, aby sa spojili.
  • Preneste na oheň a miešajte na miernom ohni, kým nevznikne hladký, hustý puding.
  • Nechajte puding vychladnúť a keď je mierne teplý, vmiešajte do neho po lyžičkách vyšľahané maslo a hrsť kokosu, ak chcete.
  • Na vychladnuté cesto navrstvíme krém, uhladíme a posypeme kokosom. Dezert podávame vychladený.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minút
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor