Skutočná ruská domáca zmrzlina recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 120 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Žĺtky dajte do misky a pripravte si ostatné prísady.
- Uvarte mlieko a nechajte ho vychladnúť.
- Potom pridajte žĺtky a cukor. Mlieko sa zahustí.
- Potom ju opäť zahrejte a priveďte do varu.
- Zmes má podobu kondenzovaného mlieka.
- Potom nechajte vychladnúť.
- Šľahačku vyšľahajte ručným šľahačom. Potom všetko spojte a dobre premiešajte.
- Umiestnite ho do formy, škatule alebo nádoby, ktorú ste si vybrali na domácu zmrzlinu.
- Vložte do mrazničky.
- Aby sa v zmrzline netvorili zbytočné kúsky ľadu, po 30 minútach ju vyberte a niekoľkokrát premiešajte.
- Získate približne 850 g čerstvej, domácej a krásnej krémovej zmrzliny.