Sladké slivkové knedle recept
- stredne ťažká prípava
- 4 porcie
- 0 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Slivky umyte a osušte.
- Zemiaky uvarte v šupke, ešte horúce ich ošúpte a pretlačte do misy.
- Pridáme hrubú múku, soľ, vajcia a dobre vypracujeme tuhšie cesto.
- Z cesta odkrajujeme malé kúsky, ktoré sploštíme na pomúčenej doske, vložíme slivku a zabalíme.
- Knedle uvarte v dostatočnom množstve vody so štipkou soli a varte asi 7 minút.
- Uvarené knedle položíme na pripravené taniere, posypeme cukrom a makom a polejeme rozpusteným maslom.
- Namiesto maku môžete použiť strúhaný perník alebo škoricu a ozdobiť kyslou smotanou alebo šľahačkou.