Sladký ananásový koláč recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 150 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Najprv si predhrejte rúru na 185 stupňov. Tofu rozmixujte mixérom do hladka. Zmiešajte múku s práškom do pečiva
- V druhej miske zmiešajte vodu a olivový olej. Pridajte trstinový cukor a miešajte, aby sa cukor rozpustil.
- Do tejto zmesi pridajte rozmixované tofu a jemne premiešajte. Pridajte múku a opäť zľahka premiešajte.
- Cesto nalejte do tortovej formy (vyloženej papierom na pečenie) a pečte 30 minút pri teplote 185 stupňov.
- Po vychladnutí ho 2-krát prekrojte.
- Nasleduje príprava tvarohovej náplne
- Zmiešajte dva balíčky veľmi jemného tvarohu s vanilkovým cukrom podľa chuti.
- Ak chcete namiesto cukru zvoliť zdravšiu možnosť, dajte agávový sirup, stéviu alebo melasu.
- Náplň by mala byť sladká.
- Túto plnku rozotrite na prvý prekrojený plášť.
- Asi 3 polievkové lyžice si nechajte na vrchnú kôrku, ktorú potrieme a ozdobíme strúhanou čokoládou.
- Príprava ananásovej náplne. (2 balíčky zlatého klasu, 1 ananásový kompót, 50 g cukru, šťava z 1 citróna)
- Oddeľte ananásovú šťavu od ananásového kompótu.
- Do ananásovej šťavy pridajte vodu alebo mlieko, aby ste získali celkovo 800 ml tekutiny.
- Do hrnca nalejte 650 ml tekutiny, pridajte cukor, citrónovú šťavu a priveďte do varu.
- Medzitým pridajte 2 balíčky zlatých klasov do zvyšných 150 ml tekutiny, dobre premiešajte a nalejte do hrnca spolu s nakrájaným ananásom.
- Miešajte ďalej. Budete mať ananásový puding.
- Ochutnajte, prípadne pridajte cukor, ak sa vám zdá málo sladký. Nezabudnite však, že by mal mať kyslú chuť, aby zostal čerstvý.
- Nechajte ho minútu povariť a odstavte zo sporáka.
- Po vychladnutí natrite druhý tortový korpus (boky torty), prikryte tretím tortovým korpusom, na ktorý natrite zvyšok tvarohového krému a ozdobte strúhanou čokoládou.