Sladký ananásový koláč recept

4
(21)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 150 minút
Tomáš, 26. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Najprv si predhrejte rúru na 185 stupňov. Tofu rozmixujte mixérom do hladka. Zmiešajte múku s práškom do pečiva
  • V druhej miske zmiešajte vodu a olivový olej. Pridajte trstinový cukor a miešajte, aby sa cukor rozpustil.
  • Do tejto zmesi pridajte rozmixované tofu a jemne premiešajte. Pridajte múku a opäť zľahka premiešajte.
  • Cesto nalejte do tortovej formy (vyloženej papierom na pečenie) a pečte 30 minút pri teplote 185 stupňov.
  • Po vychladnutí ho 2-krát prekrojte.
  • Nasleduje príprava tvarohovej náplne
  • Zmiešajte dva balíčky veľmi jemného tvarohu s vanilkovým cukrom podľa chuti.
  • Ak chcete namiesto cukru zvoliť zdravšiu možnosť, dajte agávový sirup, stéviu alebo melasu.
  • Náplň by mala byť sladká.
  • Túto plnku rozotrite na prvý prekrojený plášť.
  • Asi 3 polievkové lyžice si nechajte na vrchnú kôrku, ktorú potrieme a ozdobíme strúhanou čokoládou.
  • Príprava ananásovej náplne. (2 balíčky zlatého klasu, 1 ananásový kompót, 50 g cukru, šťava z 1 citróna)
  • Oddeľte ananásovú šťavu od ananásového kompótu.
  • Do ananásovej šťavy pridajte vodu alebo mlieko, aby ste získali celkovo 800 ml tekutiny.
  • Do hrnca nalejte 650 ml tekutiny, pridajte cukor, citrónovú šťavu a priveďte do varu.
  • Medzitým pridajte 2 balíčky zlatých klasov do zvyšných 150 ml tekutiny, dobre premiešajte a nalejte do hrnca spolu s nakrájaným ananásom.
  • Miešajte ďalej. Budete mať ananásový puding.
  • Ochutnajte, prípadne pridajte cukor, ak sa vám zdá málo sladký. Nezabudnite však, že by mal mať kyslú chuť, aby zostal čerstvý.
  • Nechajte ho minútu povariť a odstavte zo sporáka.
  • Po vychladnutí natrite druhý tortový korpus (boky torty), prikryte tretím tortovým korpusom, na ktorý natrite zvyšok tvarohového krému a ozdobte strúhanou čokoládou.