Zázvorová cesnaková pasta na posilnenie imunity recept

0
(0)

Tomáš , 06. 12. 2018
)

Zima sa často spája s chorobami, ktoré niekedy postihnú aj ľudí, hoci majú dobrú imunitu. Slovo imunita sa používa v mnohých článkoch. Ak bojujeme s tým, že je oslabená, je to pre náš organizmus zásah. Vtedy by sme sa mali snažiť jesť čo najviac čerstvej zeleniny a ovocia, ktoré sú bohaté na vitamíny. Nemali by sme však zabúdať ani na ďalšie látky, ako sú bielkoviny a minerály. Keď je telo v rovnováhe, imunita je vysoká a sotva ju porazí nejaká choroba.

Východné kultúry od nepamäti prinášajú tradičné recepty založené najmä na prírodných zdrojoch.

Zázvor sa v kombinácii s cesnakom používa ako korenie v kuchyni, ale vďaka svojim užitočným látkam môže pomôcť aj pri zníženej imunite. Jedlám dodávajú jedinečnú, orientálnu chuť a telu dodávajú potrebné látky.

 

Zázvorovo-česnekovou pastu si můžete připravit a namíchat doma.

Můžete ji přidávat do omáček, polévek, vlastně téměř všude. Během zimy tak můžete výrazně snížit riziko onemocnění a nachlazení.

Jak na to?

Budeme potřebovat:

  • půl šálku oloupaných
  • nakrájeného zázvoru
  • stejný podíl česneku

 

Postup:

Všetko rozmixujte v mixéri na pastu, pridajte 2 lyžice olivového oleja a trochu soli.

Pastu vložte do sklenenej nádoby a uložte do chladničky. Ak chcete, aby cesnaková vôňa zmizla, zmes najprv zmrazte v mrazničke a potom ju uložte do chladničky.

Použite

Pridávajte ho do mäsa spolu s kari korením, do polievky alebo aj do marinády.

Čo si myslíte o tradičnej domácej medicíne? Samozrejme, sú prípady, keď sa antibiotikám alebo iným liekom nedá vyhnúť, ale udržiavanie tela v kondícii je najlepší liek.