Keď zistíte, čo dokáže, môžete si pripraviť aj kuraciu pečeň! Budete potrebovať iba 20 a na stole sa objaví chutný pokrm. Ukázalo sa, že najlepším spôsobom, ako si zvýšiť hladinu hemoglobínu, je jesť kuraciu pečeň, pretože obsahuje veľa železa. Jedným z dôvodov, prečo sa ľuďom s nadváhou nedarí schudnúť, je nedostatok železa v krvi. Okrem toho je pečeň zaradená medzi nízkokalorické potraviny a 100 g pečene predstavuje len 137 kalórií. Preto ak držíte diétu, môžete si ju dopriať ako pochúťku.
Na čo je užitočná kuracia pečeň?
Hoci som tento pokrm nepripravovala často, moja mačka kuraciu pečeň milovala a nevedela sa jej nabažiť. Jeho fúzy boli lesklé a srsť v perfektnom stave. Bol v skvelej kondícii, plný energie a každý sa ma pýtal, aké jedlo mu dávam. Medzi ďalšie cenné vlastnosti kuracej pečene patrí napríklad jej ľahká stráviteľnosť a rýchle posilnenie organizmu prospešnými látkami. Niet divu, že sa odporúča aj pacientom po operáciách, keď stratili veľa krvi.
Pečeň obsahuje vitamíny A, C, B6, B12 a kyselinu listovú. Okrem toho má stopové prvky, ako sú meď, zinok, vápnik, mangán, železo a chróm. Bez nich by telo nemohlo fungovať tak, ako má! Je veľmi užitočný na posilnenie kardiovaskulárneho systému. Heparín obsiahnutý v pečeni normalizuje zrážanie krvi a je dobrou prevenciou proti infarktu myokardu. Lyzín je látka, ktorá zabraňuje vzniku aterosklerózy. V nedávnej štúdii vedci naznačili, že by mohol mať aj protirakovinové účinky.
Tu je návod, ako
ako rýchlo a chutne pripraviť kuracie pečienky. Pri výbere pečene uprednostnite hladšiu, vláčnejšiu a lesklejšiu. Nikdy nekupujte pečeň so škvrnami, je to dôkaz, že bola dlho v mrazničke!