Táto štúdia pochádza od vedcov z Kórey. Vedci totiž skúmali minerály a vitamíny z rôznych potravín. Skúšali aj ich rôzne kombinácie a snažili sa prísť na čo najvýživnejší mix potravín potrebných pre naše telo. Do zoznamu strukovín, či inej zeleniny, zaradili aj bravčovú masť.
Najzdravšie potraviny
Avšak určite nikoho neprekvapí, že bravčová masť sa na miesta prvenstvo nedostala. Tie "najlepšie" miesta obsadila brokolica, karfiol, mrkva a podobne. Nesmeli tam však chýbať ani ryby, iné morské plody či orechy.
Špenát
Špenát tiež nezaostáva. Táto chutná zelenina je prínosná pre ľudské telo najmä kvôli vitamínu C a E. Obsahuje aj vitamín K, ktorý je nevyhnutný na zrážanie krvi.
Ovplyvňuje aj na správnu regeneráciu kostí a vstrebávanie vápnika. Špenát má aj mnoho minerálov. Podľa vedcov je túto zeleninu najlepšie zmraziť, pretože tak najlepšie udrží všetko, čo sa v ňom nachádza.
Červená repa
V priečkach sa umiestnila aj červená repa, ktorá sa považuje za zástupcu koreňovej zeleniny. Najviac živín si zachová v surovom stave. Je bohatá, rovnako ako špenát, na vitamín C. Je zdrojom B1, B2, horčíka, zinku, železa a mnohých iných. Pomáha aj pri problémoch s cievami. Pôsobí aj očistne. Zbavuje telo zlých baktérií. Zlepšuje aj dovnútra.
Ryby
Čo sa týka rýb, vedci zistili, že pravidelne by mali konzumovať lososy alebo tuniak. Pre tých odvážnejších sú tu aj chobotnice alebo ikry, či mušle. Všetky tieto pochúťky sú bohaté na omega-3 nenásytné kyseliny, ktoré napomáhajú dôležitým procesom v tele. Kapor napríklad vyniká vo vysokom obsahu bielkovín.
Bravčová masť
Bravčová masť v zdravom množstve tiež neuškodí. Obsahuje vitamín B, rovnako aj minerály. Táto potravina je považovaná za zdravú masť. Aj tuky sú mimoriadne dôležité pre správny vývoj tela. Tvorí neuveriteľných 30 percent príjmu potravy.
Bravčová masť je dokonca "chudobná" na obsah cholesterolu. Má iba 0,7 gramu. Napomáha aj pri prevencii cukrovky alebo očných ochorení. Rovnako jej zložky bojujú proti ekzémom.
Niekoľko najzdravších potravín
1. mandle
2. čerimoja (tropické ovocie)
3. ostriež (ryba)
4. platesa (ryba)
5. chia semienka
6. tekvicové semienka
7. mangold (zelenina)
8. bravčová masť
9. vňať červenej repy
10. chňapať (ryba)
13. potočnica lekárska
31. rímsky šalát
32. listy púpavy
38. ikry
42. mrazený špenát
43. sleď
45. čerstvý špenát
81. kapor
No, ako aj pri všetkom, aj pri tomto platí, že všetkého veľa škodí a na to treba dávať pozor.