Cesnakové šneky s bylinkami recept

3.2
(29)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 60 minút
Tomáš, 27. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Najprv zmiešajte droždie s preosiatou múkou, pridajte teplé mlieko, soľ, cukor a rastlinný olej.
  • Uhnetieme cesto a prikryjeme ho utierkou.
  • Položte ho na teplé miesto v kuchyni a počkajte približne 30 minút, kým vykysne.
  • Keď je cesto krásne vykysnuté, viete, že je pripravené na prípravu.
  • V miske zmiešajte bylinky, rozdrvené strúčiky cesnaku a zmäknuté maslo.
  • Cesto rozvaľkajte na menšie kolieska a na vrch pridajte lyžičku bylinkovo-cesnakovej náplne.
  • Krúžky zložte tak, ako je znázornené na obrázku, alebo si môžete pripraviť aj roládu naplnenú plnkou, ktorú nakrájate na menšie kúsky.
  • Kolieska vložte do košíčkov na muffiny a môžete ich nechať niekoľko minút kysnúť pod utierkou.
  • Nakoniec ich potrite jedným žĺtkom a vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
  • Šneky pečte 20 až 25 minút.

Sladké slivkové knedle recept

Bez mäsa
0 minút
4.4
(39)
29. 11. 2018 Tomáš

Kúsky jabĺk so škoricou recept

Bez mäsa
5 minút
4.2
(29)
28. 11. 2018 Tomáš