Čokoládový cheesecake. Dezert, po ktorom sa len tak zapráši recept
- Jednoduché na prípravu
- 7 porcií
- 180 minút
Pre 7 porcií
Ingrediencie
Postup prípravy
- Sušienky rozmixujte v mixéri, pridajte 150 g rozpusteného masla a dobre spracujte.
- Sušienkovú zmes navrstvite do tortovej formy a na boky.
- Chladiť v chladničke
- Zahrejte 2 PL smotany, trstinový cukor a zvyšok masla (20 g), kým sa všetko poriadne nerozpustí a nepremieša.
- V inom hrnci rozpustite čokoládu a ďalšie 2 lyžice smotany.
- Želatínu rozpustite podľa obvyklých pokynov.
- Zmiešajte práškový cukor s mascarpone, pridajte nahrubo nasekané tyčinky Mars, želatínu a nakoniec vyšľahajte zvyšnú šľahačku.
- Vzniknutú zmes rozdeľte na polovicu - prvú polovicu navrstvite na sušienkový základ a navrstvite polovicu čokoládovej polevy a polovicu cukrovej polevy. Krém môžete trochu prekrojiť nožom, aby poleva mohla stekať dole.
- Navrstvite druhú polovicu krému a opäť pridajte obe polevy.
- Vrch ozdobte nasekanou čokoládou alebo tyčinkami Mars a dajte do chladničky aspoň na dve hodiny.