Čokoládový cheesecake. Dezert, po ktorom sa len tak zapráši recept

3.9
(44)

  • Jednoduché na prípravu
  • 7 porcií
  • 180 minút
Tomáš, 21. 11. 2018

Pre 7 porcií

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Sušienky rozmixujte v mixéri, pridajte 150 g rozpusteného masla a dobre spracujte.
  • Sušienkovú zmes navrstvite do tortovej formy a na boky.
  • Chladiť v chladničke
  • Zahrejte 2 PL smotany, trstinový cukor a zvyšok masla (20 g), kým sa všetko poriadne nerozpustí a nepremieša.
  • V inom hrnci rozpustite čokoládu a ďalšie 2 lyžice smotany.
  • Želatínu rozpustite podľa obvyklých pokynov.
  • Zmiešajte práškový cukor s mascarpone, pridajte nahrubo nasekané tyčinky Mars, želatínu a nakoniec vyšľahajte zvyšnú šľahačku.
  • Vzniknutú zmes rozdeľte na polovicu - prvú polovicu navrstvite na sušienkový základ a navrstvite polovicu čokoládovej polevy a polovicu cukrovej polevy. Krém môžete trochu prekrojiť nožom, aby poleva mohla stekať dole.
  • Navrstvite druhú polovicu krému a opäť pridajte obe polevy.
  • Vrch ozdobte nasekanou čokoládou alebo tyčinkami Mars a dajte do chladničky aspoň na dve hodiny.

Sladký ananásový koláč

Čokoládové
150 minút
4
(21)
26. 11. 2018 Tomáš