Čokoládový koláč so smotanou a sušienkami recept

4.2
(37)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 200 minút
Tomáš, 23. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Nalejte si instantnú alebo zrnkovú kávu. Samozrejme, ak ide o zrnkovú kávu, kávu precedíme.
  • Pripravte puding podľa návodu, pridajte cukor a mlieko.
  • Nechajte puding trochu vychladnúť a vmiešajte maslo.
  • Šľahačku vyšľahajte do tuhej peny.
  • Sušienky namočte do vychladnutej kávy a časť z nich navrstvite na dno formy.
  • Na piškóty navrstvíme čokoládový krém a navrstvíme šľahačku.
  • Položte ďalšiu vrstvu piškótového cesta a postup opakujte, kým sa nevyčerpajú všetky prísady, pričom poslednú vrstvu tvorí šľahačka.
  • Posypeme kakaovým práškom a necháme stuhnúť v chladničke 2-3 hodiny, najlepšie však cez noc.

Sladký ananásový koláč

Čokoládové
150 minút
4
(21)
26. 11. 2018 Tomáš