Domáce rakúske Mozartove gule jednoduchý recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 0 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Zmiešajte mleté mandle (250 g), cukor, šťavu a kôru z citróna a vajcia.
- Zmes rozdeľte na 3 časti.
- Prvú časť zmiešajte s mletými pistáciami, druhú s kakaom a tretiu so zvyškom mandlí (50 g).
- Z pistáciovej zmesi urobte malú guľôčku, z kakaovej zmesi urobte placku a obalte ňou pistáciovú guľôčku, zakryte a prikryte ďalšou plackou mandľovej zmesi.
- Opäť uhladkajte.
- Rozpustite horkú čokoládu.
- Namočte do nej guľky a odložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Nechajte vychladnúť, kým čokoláda neztuhne.