Jednoduchý recept na chrumkavé domáce rožky
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 150 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Najprv zohrejte 2 decilitre mlieka, pridajte lyžicu cukru a nechajte ho rozpustiť.
- Keď sa cukor rozpustí, pridajte 2 kvásky droždia a nechajte, kým sa nevytvorí kvások.
- Potom preosejte múku do väčšej misy. Pridajte olej, zvyšok mlieka, soľ a kvások.
- Potom túto zmes vymiešajte rukami na cesto a nechajte ho vykysnúť na teplom mieste.
- Napríklad na slnku vonku alebo v rúre a zapnite ju na 30 stupňov.
- Keď cesto vykysne, začnite ho odtrhávať, jednotlivé kúsky rozdeľte na menšie a v rukách z nich vytvorte guľky, ako vidíte na obrázku.
- Malo by sa vyrobiť približne 35-40 kusov.
- Každú guľôčku rozvaľkajte.
- Potom ho zrolujte do tvaru rolky, ako vidíte na obrázku nižšie.
- Plech na pečenie potrite olejom a položte naň papier na pečenie.
- Potom samotný papier, hornú časť, kde umiestnime valčeky, jemne potrite olejom, ale len minimálne.
- Potom ich nechajte ešte niekoľko minút kysnúť.
- Rolky môžete ešte potrieť olejom alebo rozšľahaným vajcom.
- Potom ich ešte môžeme ochutiť, ale už nemusíme.
- Rúru predhrejte na 220 stupňov a pečte približne 10-12 minút.
- Keď ich vyberiete z rúry, položte na ne na niekoľko minút vlhkú utierku, aby zostali mäkké aj na druhý deň.