Jednoduchý recept na chrumkavé domáce rožky

4.4
(44)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 150 minút
Tomáš, 29. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Najprv zohrejte 2 decilitre mlieka, pridajte lyžicu cukru a nechajte ho rozpustiť.
  • Keď sa cukor rozpustí, pridajte 2 kvásky droždia a nechajte, kým sa nevytvorí kvások.
  • Potom preosejte múku do väčšej misy. Pridajte olej, zvyšok mlieka, soľ a kvások.
  • Potom túto zmes vymiešajte rukami na cesto a nechajte ho vykysnúť na teplom mieste.
  • Napríklad na slnku vonku alebo v rúre a zapnite ju na 30 stupňov.
  • Keď cesto vykysne, začnite ho odtrhávať, jednotlivé kúsky rozdeľte na menšie a v rukách z nich vytvorte guľky, ako vidíte na obrázku.
  • Malo by sa vyrobiť približne 35-40 kusov.
  • Každú guľôčku rozvaľkajte.
  • Potom ho zrolujte do tvaru rolky, ako vidíte na obrázku nižšie.
  • Plech na pečenie potrite olejom a položte naň papier na pečenie.
  • Potom samotný papier, hornú časť, kde umiestnime valčeky, jemne potrite olejom, ale len minimálne.
  • Potom ich nechajte ešte niekoľko minút kysnúť.
  • Rolky môžete ešte potrieť olejom alebo rozšľahaným vajcom.
  • Potom ich ešte môžeme ochutiť, ale už nemusíme.
  • Rúru predhrejte na 220 stupňov a pečte približne 10-12 minút.
  • Keď ich vyberiete z rúry, položte na ne na niekoľko minút vlhkú utierku, aby zostali mäkké aj na druhý deň.

Francúzsky vrkoč z vrecka so sezamom recept

chuťovky
180 minút
3.9
(35)
05. 12. 2018 Tomáš

Cesnakové šneky s bylinkami recept

Bez mäsa
60 minút
3.2
(29)
27. 11. 2018 Tomáš

Domáci chrumkavý chlieb recept

Bez mäsa
100 minút
4.2
(31)
27. 11. 2018 Tomáš