Kuracie prsia v hubovej omáčke veľmi rýchlo pripravený recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 90 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Pripravte si kuracie prsia, ktoré môžete pozdĺžne nakrájať na tenšie plátky alebo ich nechať vcelku.
- Mäso podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Pridajte oregano a posypte ním mäso z oboch strán.
- Cesnak prolisujeme alebo nastrúhame najemno a opäť ním potrieme kuracie prsia z oboch strán.
- Zalejte olejom, rozotrite ho lyžicou a nechajte odstáť aspoň pol hodiny, aby sa do mäsa dostala chuť.
- Olej dajte do hlbšej panvice a nechajte ho zohriať. Vložte do nej kuracie plátky a opečte ich z oboch strán na strednom až vysokom ohni. Každá strana bude trvať približne 2,5 minúty.
- K mäsu pridáme na plátky nakrájané huby, ktoré sme umyli a očistili, a opekáme ich asi 2 minúty. Ak sú huby malé, môžeme ich nechať vcelku.
- Pridáme mäsový vývar alebo bujón, všetko premiešame a prikryjeme pokrievkou.
- Znížte teplotu a nechajte všetko variť asi 10 minút. V polovici varenia môžete mäso obrátiť na druhú stranu.
- Odkryte pokrievku a mäso a huby zalejte smotanou. Premiešajte a za občasného miešania varte približne 7 minút.
- V polovici pečenia mäso opäť otočte, ale neprikrývajte ho pokrievkou.
- Nakoniec do omáčky pridajte maslo, ktoré zjemní celkovú chuť a dodá omáčke príjemnú vôňu. Ak sa vám zdá omáčka aj po dlhšom varení príliš riedka, pridajte trochu múky rozmiešanej v troche vody alebo smotany.
- Odstavte zo sporáka a posypte nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Prikryte pokrievkou a nechajte stáť asi 2 minúty.
- Podávajte so zemiakmi alebo ryžou.