Kuracie prsia v hubovej omáčke veľmi rýchlo pripravený recept

4.3
(39)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 90 minút
Tomáš, 20. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Pripravte si kuracie prsia, ktoré môžete pozdĺžne nakrájať na tenšie plátky alebo ich nechať vcelku.
  • Mäso podľa chuti osoľte a okoreňte.
  • Pridajte oregano a posypte ním mäso z oboch strán.
  • Cesnak prolisujeme alebo nastrúhame najemno a opäť ním potrieme kuracie prsia z oboch strán.
  • Zalejte olejom, rozotrite ho lyžicou a nechajte odstáť aspoň pol hodiny, aby sa do mäsa dostala chuť.
  • Olej dajte do hlbšej panvice a nechajte ho zohriať. Vložte do nej kuracie plátky a opečte ich z oboch strán na strednom až vysokom ohni. Každá strana bude trvať približne 2,5 minúty.
  • K mäsu pridáme na plátky nakrájané huby, ktoré sme umyli a očistili, a opekáme ich asi 2 minúty. Ak sú huby malé, môžeme ich nechať vcelku.
  • Pridáme mäsový vývar alebo bujón, všetko premiešame a prikryjeme pokrievkou.
  • Znížte teplotu a nechajte všetko variť asi 10 minút. V polovici varenia môžete mäso obrátiť na druhú stranu.
  • Odkryte pokrievku a mäso a huby zalejte smotanou. Premiešajte a za občasného miešania varte približne 7 minút.
  • V polovici pečenia mäso opäť otočte, ale neprikrývajte ho pokrievkou.
  • Nakoniec do omáčky pridajte maslo, ktoré zjemní celkovú chuť a dodá omáčke príjemnú vôňu. Ak sa vám zdá omáčka aj po dlhšom varení príliš riedka, pridajte trochu múky rozmiešanej v troche vody alebo smotany.
  • Odstavte zo sporáka a posypte nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
  • Prikryte pokrievkou a nechajte stáť asi 2 minúty.
  • Podávajte so zemiakmi alebo ryžou.

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavné chody
0 minút
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavné chody
0 minút
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor