Lahodný medový koláč recept

4.1
(45)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 120 minút
Tomáš, 23. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Začnite s cestom (1 vajce, 150 g cukru, 1 lyžička sódy bikarbóny, 50 g margarínu, 2 lyžice mlieka, 2 lyžice medu, 450 g hladkej múky, 1 lyžica kakaa). Všetky prísady (okrem múky) zmiešajte metličkou.
  • Potom ju položte na sporák a zohrievajte, kým sóda neprestane peniť.
  • Potom ho odložte a pridajte múku.
  • Vypracujte plastické cesto a rozdeľte ho na 4 rovnaké časti.
  • Ešte teplé cesto rozvaľkajte na veľkosť formy.
  • Preneste ich na plechy na pečenie.
  • Pre istotu môžete použiť papier na pečenie (ak neviete cesto vyvaľkať na tenko, môžete ho rozdeliť na tri časti a vyvaľkať tri o niečo hrubšie pláty).
  • Každý plátok pečte pri 180 °C približne 5-8 minút.
  • Ešte horúce ich vyklopte z plechu.
  • Krém (4 dcl mlieka, 2 1/2 PL hladkej múky, 2 PL cukru, 1 vanilkový cukor, 2 PL práškového cukru, 150 g masla) pripravíme tak, že v mlieku rozšľaháme 2 PL múky s cukrom a pripravíme hustú kašu.
  • Keď kaša vychladne, pridajte maslo, ktoré ste predtým vymiešali s práškovým cukrom do peny.
  • Miešajte, kým nevznikne hladký krém.
  • Krém rozdeľte na tri časti pre štyri pláty a 2 časti pre tri pláty.
  • Posledný plátok potrieme čokoládovou polevou (100 g horkej čokolády, 3 lyžice oleja).
  • Dezert je najlepší na druhý deň, je mäkký a ľahko sa krája.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minút
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor