Lahodný medový koláč recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 120 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Začnite s cestom (1 vajce, 150 g cukru, 1 lyžička sódy bikarbóny, 50 g margarínu, 2 lyžice mlieka, 2 lyžice medu, 450 g hladkej múky, 1 lyžica kakaa). Všetky prísady (okrem múky) zmiešajte metličkou.
- Potom ju položte na sporák a zohrievajte, kým sóda neprestane peniť.
- Potom ho odložte a pridajte múku.
- Vypracujte plastické cesto a rozdeľte ho na 4 rovnaké časti.
- Ešte teplé cesto rozvaľkajte na veľkosť formy.
- Preneste ich na plechy na pečenie.
- Pre istotu môžete použiť papier na pečenie (ak neviete cesto vyvaľkať na tenko, môžete ho rozdeliť na tri časti a vyvaľkať tri o niečo hrubšie pláty).
- Každý plátok pečte pri 180 °C približne 5-8 minút.
- Ešte horúce ich vyklopte z plechu.
- Krém (4 dcl mlieka, 2 1/2 PL hladkej múky, 2 PL cukru, 1 vanilkový cukor, 2 PL práškového cukru, 150 g masla) pripravíme tak, že v mlieku rozšľaháme 2 PL múky s cukrom a pripravíme hustú kašu.
- Keď kaša vychladne, pridajte maslo, ktoré ste predtým vymiešali s práškovým cukrom do peny.
- Miešajte, kým nevznikne hladký krém.
- Krém rozdeľte na tri časti pre štyri pláty a 2 časti pre tri pláty.
- Posledný plátok potrieme čokoládovou polevou (100 g horkej čokolády, 3 lyžice oleja).
- Dezert je najlepší na druhý deň, je mäkký a ľahko sa krája.