Nadýchané mäsové guľky so syrom recept

3.6
(27)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 90 minút
Tomáš, 22. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Chlieb namočte do mlieka, potom z neho vytlačte prebytočnú šťavu a zmiešajte ho s mletým mäsom.
  • Pridáme vajce, majonézu, soľ a korenie.
  • Nakrájajte 50 g tvrdého syra a masla na malé kocky.
  • Mletú zmes rozdeľte na 10-12 porcií, vytvarujte z nich menšie placky a do stredu dajte maslo a syr, aby vznikli mäsové guľky.
  • Smažte ich na oleji 2 minúty z každej strany. Nemusia byť úplne hotové.
  • Vyprážané mäsové guľky položte na plech, zalejte olejom z panvice a môžete pridať trochu vody.
  • Na ne položte na tenké plátky nakrájané paradajky.
  • Nastrúhajte zvyšný syr, posypte ním mäso a nakoniec ho potrite majonézou.
  • Vložte do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte 30 minút.
  • Mäsové guľky môžete upiecť priamo v rúre bez toho, aby ste ich museli smažiť na panvici. V takom prípade je potrebné predĺžiť čas pečenia o 5 až 10 minút.

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavné chody
0 minút
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavné chody
0 minút
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor