Pečené bravčové mäso recept

4.2
(34)

  • stredne ťažká prípava
  • 4 porcie
  • 100 minút
Tomáš, 20. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Umyte a osušte mäso vcelku a urobte rezy v ¾ dĺžky. Hrúbka rezov by nemala presiahnuť 2 cm.
  • Mäso vložte do hlbšej misy a naložte ho do horčice a grilovacieho korenia. Nezabudnite marinádu dostať aj do zárezov, aby bolo mäso rovnomerne ochutené.
  • Dajte ho na 2 hodiny do chladničky a nezabudnite misu prikryť marinádou.
  • Medzitým si pripravte zeleninu. Cibuľu nakrájajte na kolieska, pridajte soľ, korenie a jablčný ocot a nechajte ju v marináde stáť asi 10 minút.
  • Medzitým očistite huby a nakrájajte ich na plátky. To isté urobte s paradajkami.
  • Vyberte mäso z chladničky a do zárezov vložte cibuľu, paradajky a huby.
  • Mäso osolíme, okoreníme a zľahka polejeme olejom.
  • Dajte ho piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 45 minút. Po tomto čase mäso vyberte a posypte ho tvrdým strúhaným syrom.
  • Nechajte piecť 5-10 minút a potom nakrájajte na plátky. Vychutnajte si!

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavné chody
0 minút
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavné chody
0 minút
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor